Egyletezzünk!

A magyar unitárius ifjúság és más felekezetű, szabadelvűen vallásos fiatalok szervezeteként működő Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) egyik kiemelkedő célja a fiatalok egységbe való tömörítése, számunkra minőségi időtöltés biztosítása. A világjárvány és a hozzá kapcsolódó óvintézkedések a megszokott személyes részvételű, közösségformáló  tevékenységeinket is ellehetetlenítették. Annak érdekében, hogy az eddigi évek során kifejtett közösségépítő munkánkat folytatni tudjuk, elkezdtünk az online térbe berendezkedni.

A közösségformáló munkát az online térben úgy kívánjuk megvalósítani, hogy különböző korcsoportoknak egyletezést szervezünk. Az egyletezés az ODFIE azon csapatépítő tevékenysége, amelynek során a tagokkal kapcsolatot alakítunk ki, közösséget építünk és tartalmas, minőségi időtöltésre, fejlődésre adunk lehetőséget. Az első ilyen alkalomra 2020. december 21-én került sor, a következők szerint:

2020. december 21., hétfő, 17 óra: 7-9. osztályosok;

2020. december 21., hétfő, 18 óra: 10-12. osztályosok;

2020. december 21., hétfő, 19 óra: egyetemisták;

2020. december 21., hétfő, 20 óra: fiatal felnőttek.

Az érdeklődő fiatalok illetve fiatal felnőttek egy-egy a szervezetünk Facebook - oldalán elérhető Zoom - linken keresztül csatlakozhattak az egyleti tevékenységekhez, a különböző korcsoportokhoz tartozók a számukra megjelölt időpontokban.

A különböző korcsoportok számára a szervezők más és más tevékenységgel készültek, ugyanakkor mindenik során irányelveket igyekeztek közösen meghatározni a jövőbeli online egyletezés folytatására.

 A 7-9. osztályosok számára egy beszélgetéssel készültek a szervezők, amely által az egyletezés világát szerették volna bemutatni és közelebb hozni a résztvevőkhöz. A 10-12. osztályosok sorozatokról beszélgettek, illetve egy izgalmas kvíz által mérhették össze tudásukat a sorozatok és filmek világában. Az egyetemisták az online oktatás és egyetemi lét kihívásairól és szépségeiről beszélgettek. A fiatal felnőttek az elmúlt tíz év rendezvényeiről készült kép válogatással nosztalgiáztak.

Az alkalmak jó hangulatban, építően zajlottak. Az öt korcsoport számára szervezett egyleti esteken közel 50 fiatal vett részt.

Az egyleti estek megvalósulást támogatta a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Kolozsvár, 2020. december 22.                Az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet elnöksége