Toborzó felhívás a SegédKezek kalákatáborba

           Gondviselés Segélyszervezet és az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) különböző szakterületeken kínálnak lehetőséget az önkéntes fiatalok bekapcsolódására a közjó szolgálatába. Kimondottan e célból kerül megrendezésre – immár negyedik alkalommal, 2015. június 22–28. között – a SegédKezek önkéntes munkatábor.

          Az idei tábort a Siménfalva községhez tartozó Nyikó menti falvakban (Udvarhelyszék) szervezzük meg, Tordátfalva központtal. Innen kiindulva, naponta más-más rászoruló családnak (többnyire egyedül élő idős személyeknek) nyújtanak segítséget a résztvevők. Elsősorban háztáji, mezőgazdasági és más jellegű, igény szerinti munkálatokról van szó, amelyeket közösségi programok (pl. előadások, áhítatok, gyermekprogramok) egészítenek ki. Az önkéntes munkatábor célja a rászorulók közvetlen segítése, ugyanakkor a közösségi szolidaritás évszázados hagyományának, a kalákáknak az újraélesztése. A társszervező egyháztársadalmi szervezetek szeretettel várnak a rendezvényre minden érdeklődőt, biztosítva az étkeztetést, a szállást, a munkaeszközöket és a jó hangulatotJ

            A rendezvényt ihlető történelmi, illetve közvetlen előzményekről a Gondviselés Segélyszervezet honlapján (www.gondviseles.org) és Facebook-felületén fényképes beszámolók olvashatóak.

            Jelentkezni 2015. június 1-ig lehet, az alábbi elérhetőségek egyikén:

Popa Ilona (ODFIE): odfie(kukac)odfie.hu, 0746205016;

Vagyas Attila (Gondviselés Segélyszervezet): unit.gondviseles(kukac)gmail.com, 0740133027.

            A részvételi keretszám korlátozott.