Támogasd Te is az ODFIE-t!

Köztudott, hogy Romániában is lehetővé vált a személyi jövedelemadó két százalékának a polgárok rendelkezése szerinti felhasználása

Ez azt jelenti, hogy az adóköteles személyek saját belátásuk szerint jövedelemadójuk két százalékát felajánlhatják egy bejegyzett társadalmi vagy egyházi szervezetnek (egyesület, alapítvány, egyházközség). Fontos tudni, hogy ez a felajánlás az adózó polgárokat semmiképp nem rövidíti meg, ugyanis ennek híján a jövedelemadó két százaléka nem kerül a zsebükbe, hanem az államra bízzák annak elköltését.

 

Amennyiben az Egyletet érdemesnek tartjátok arra, hogy élhessen ezzel a bevételi lehetőséggel, akkor tisztelettel megkérünk: a fentiekről tájékoztassátok adófizető ismerőseiteket (pl. a szülőket, rokonokat, ismerősöket, régi egyleteseket, az egyházközség érdeklődő tagjait stb.)

 

Az alábbiakban a felajánlás módját ismertetjük.

Azoknak, akik csak a fizetésük után adóznak, a 230-as számú űrlapot kell kitölteniük. Az összeget nem kell beírni, ugyanis azt az adóhivatal tölti ki. A kitöltött űrlapot kell eljuttatni a lakhely szerinti adóhivatalba.

Azoknak, akiknek jövedelme több forrásból származik, a 200-as számú jövedelem-bevallási űrlapot kell kitölteniük. Az űrlap III.2. pontja vonatkozik az adó 2%-ának felhasználására. A gyűjtőhely ez esetben is a lakhely szerinti adóhivatal.

 

A leadási határidő mindkét esetben: 2015. május 15.

 

Az ODFIE alapadatai:

– román nyelvű megnevezés: Asociaţia Naţională de Tineret Dávid Ferenc

adónyilvántartási szám: 9085507

– bankszámlaszám: RO77RNCB0106026606290001