Vezetőképző Lókodban

Forradalom éve, vezetőképzők éve, helyi megerősödés éve! Ezt bizonyítja az is, hogy 2015. március 20-22. között ismét vezetőképző - összerázó zajlott az ODFIE berkeiben. Az eseményre Lókodban került sor, 34 lelkes fiatal részvételével.

          „Számunkra ez a hétvége a sugaras egyletes rendezvényeink közül az egyik legfényesebb volt.” (résztvevő)

Ez alkalommal a már kisebb-nagyobb tapasztalattal, de még nem tökéletes szervezői tudással rendelkező központi csapat fejlesztésén és összerázásán munkálkodtunk. Az elnökség tagjai egy hétvégére az ők kezükbe adták egy szervezet vezetésének nehézségeit, megoldandó feladatait, váratlan megbízatásait, a következő módon: a 30 fős társaság 3 csapatra oszlott, mindegyikük elsődleges feladata volt úgymond „megalakulni”, a szervezet számára nevet, elnököt választani, mindezt megpaprikázva egy-egy jelmondattal és logóval, melyek saját csapatpólóikra is felkerültek.

Így születtek meg a következő szervezetek: a PUFIK (Pontos Unitárius FIatalok Közössége), a HIT (Harcos Ifjak Társulata), valamint a TH (Tavasz Hajnala). Az új szervezetek a megalakulásuk pillanatától folyamatos készenlétben álltak, a megmérettetés elkezdődött, hogy melyik lesz az a csapat, aki legtöbb feladatot, a legrövidebb idő alatt, a legtökéletesebben elvégzi.

        Volt ott minden: széken mászkálás, logikai fejtörő, éjjeli/hajnali villámfeladat, filmforgatás, rendezvényszervezés, önismeret, kreativitást, aktivitást igénylő csapatmunkák, tanulságos játékok, szabadság, lendület, feltöltődés, elmélet és gyakorlat, koncentráció és lazaság, izgulás és fellélegzés, nevetés, tánc, … minden, ami a profiknak kijár!

            A csapat összeállt, tanult és fejlődött, megerősödött és összeszokott, közelebb került egymáshoz. Külön érkeztünk Lókodba, de együtt távoztunk. Szívünk nem összetörött, hanem összezáródott, így hát jöhet a hideg eső vagy forró napsütés, mi álljuk a sarat vagy rúgjuk a port…„mert egy olyan hétvége homlokon túli tapasztalatát tudhatjuk magunkénak, amelynek égisze alatt kristályosodott bennünk a puritán csapatösztön utánozhatatlan mivoltja”.

Ujjongjatok hát Egyletesek, mert egy Csapat, folyamatos kedélyességgel, lebilincselő rendezvényeket szervez majd Nektek!

 

U.I. Ahogyan az egész hétvége, úgy ez az írás is csapatmunka eredménye. Köszönet érte!     

U.U.I. mell-csett-taps-mell-mell-csett-taps-mell-csett-taps-láb-láb-mell-csett-taps :)

 

 

A rendezvény főtámogatói a Magyar Unitárius Egyház és a Bethlen Gábor Alap.